Peter Vergeer Hoveniers

In een ambiance van bloeiende planten en bomen in onze lommerrijke showtuin ( 4500m2) te Warmond is Peter Vergeer uw aanspreekpunt als het gaat om een afspraak te maken voor een oriënterend gesprek over aanleg, renovatie of onderhoud van uw tuin. Uw tuin verdient de beste aandacht en vakkundigheid die er is. Die aandacht en vakkennis is precies wat u bij Garden-Design Peter Vergeer kunt verwachten met Peter als "crack " op het gebied van beplanting en ontwerp. Met onze bijna 30 jaar ervaring zijn wij veelzijdige professionals die graag uw droomtuin bedenken en realiseren.

Onze werkwijze

Na een vrijblijvend oriënterend gesprek, gaan wij voor u aan de slag om uw wensen om te zetten in realiteit om zo te komen tot een tuin waar u zich heerlijk thuis voelt. Uw tuin kan normaal gesproken binnen 3 weken na opdracht gerealiseerd zijn. Indien gewenst kunnen wij ook een onderhoudsplan voor u opstellen. Het belangrijkste is dat u onbezorgd kunt genieten van uw prachtige, exclusieve tuin. Hopelijk hebben wij u geïnspireerd met voorgaande beelden en informatie en bent u in overweging om tot nadere kennismaking over te gaan.

Lastige plek in uw tuin? Neem een bodembedekkend tapijt!

Start/Tuintips/Lastige plek in uw tuin? Neem een bodembedekkend tapijt!
  • stekelnootje

Lastige plek in uw tuin? Neem een bodembedekkend tapijt!

Iedereen kent ze wel die ‘lastige’ plekken in de tuin die te droog, te nat, te donker of moeilijk te bereiken zijn. Bodembedekkende planten zijn dan de oplossing! Ze begroeien snel ondergronden en houden dit nagenoeg het hele jaar bedekt. Dit dichte tapijt geeft ook onkruid minder kans. Bovendien is het onderhoud tot een minimum beperkt. Voor elke plek is een passende plant te vinden.

Stekelnootje

Het stekelnootje is een zonaanbidder voor een droge plek. De plant heeft klein bronsgroen blad en bloeit in juli en augustus met roodbruine bloemhoofdjes. Hoogte is 5 tot 10 centimeter.

stekelnootje

Kruipend zenegroen

Het kruipend zenegroen voelt zich op z’n gemak in de halfschaduw en licht vochtige bodem. De benaderde rozetten een groen paarse kleur. De plant bloeit in april en mei met blauwe bloemaren. Hoogte 15 centimeter.

Kruipend-Zenegroen

Mansoor

Het mansoor houdt van schaduw en voedselrijke grond. Het glanzende groene niervormige blad heeft vooral in de winter sierwaarde. De plant bloeit in april en mei met nauwelijks zichtbare bruinpaarse bloemen. Hoogte 15 centimeter.

asarum_groot

Wilt u meer tuintips? Wordt dan lid van onze facebookpagina of abonneer u op de nieuwsbrief.

 

(tekst gedeeltelijk ontleend aan landleven)