Iedereen kent ze wel die ‘lastige’ plekken in de tuin die te droog, te nat, te donker of moeilijk te bereiken zijn. Bodembedekkende planten zijn dan de oplossing! Ze begroeien snel ondergronden en houden dit nagenoeg het hele jaar bedekt. Dit dichte tapijt geeft ook onkruid minder kans. Bovendien is het onderhoud tot een minimum beperkt. Voor elke plek is een passende plant te vinden.

Stekelnootje

Het stekelnootje is een zonaanbidder voor een droge plek. De plant heeft klein bronsgroen blad en bloeit in juli en augustus met roodbruine bloemhoofdjes. Hoogte is 5 tot 10 centimeter.

stekelnootje

Kruipend zenegroen

Het kruipend zenegroen voelt zich op z’n gemak in de halfschaduw en licht vochtige bodem. De benaderde rozetten een groen paarse kleur. De plant bloeit in april en mei met blauwe bloemaren. Hoogte 15 centimeter.

Kruipend-Zenegroen

Mansoor

Het mansoor houdt van schaduw en voedselrijke grond. Het glanzende groene niervormige blad heeft vooral in de winter sierwaarde. De plant bloeit in april en mei met nauwelijks zichtbare bruinpaarse bloemen. Hoogte 15 centimeter.

asarum_groot

Wilt u meer tuintips? Wordt dan lid van onze facebookpagina of abonneer u op de nieuwsbrief.

 

(tekst gedeeltelijk ontleend aan landleven)